Πρόγραμμα Erasmus + Επίσκεψη στο Βερολίνο

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η 6η Συνάντηση  Erasmus + του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στο Βερολίνο. Στη συνάντηση που διήρκησε από 21 έως 26 Ιανουαρίου 2020 έλαβαν μέρος 4 εκπαιδευτικοί (Γεωργία Γουγουλάκη ΠΕ06, Νίκη Μηλιώνη ΠΕ07, Μαρία Λαμπρινού ΠΕ70 και Ιουλιέττα Παπαδοπούλου ΠΕ70), καθώς και 6 μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης (Brandenburger Tor, TV tower, Rothaus, Pergamus Museum, Egyptian Museum), καθώς και στο κτίριο του Κοινοβουλίου (Reichstag/ Bundestag), στα απομεινάρια του τείχους (East Side Gallery) και το Mauer Park. Επίσης, επισκέφθηκαν τη διεθνούς φήμης Έκθεση Green Week (Gruene Woche) που αποτελεί θεσμό-γεγονός της χρονιάς για το Βερολίνο.

Παρακολούθησαν επίσης μαθήματα  και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου Selma Lagerlof, και έγιναν δεκτοί με μια υπέροχη γιορτή που περιλάμβανε παιχνίδια, χορό, κοινό τραγούδι όλων των χωρών (Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία), καθώς και συρτάκι!

Η φιλοξενία των Γερμανών συνεργατών μας υπήρξε άψογη και έχουμε αποκομίσει τις ωραιότερες εντυπώσεις από την επίσκεψή μας αυτή. Οι αναμνήσεις θα μείνουν βαθιά στην καρδιά μας?

Την απίστευτη αυτή φιλοξενία καλούμαστε να ανταποδώσουμε την 31η Μαρτίου, καθώς η προτελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα.

[slideshow id=142]

Σχετικές δημοσιεύσεις